Termeni si conditii

 1. Termeni generali

1.1. BELLA BIKE este denumirea comercială a SC BELLA BIKE IMPEX SRL, persoană juridică cu sediul în Cluj-Napoca, str. Teodor Mihali nr. 50, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul nr.  J12/1775/2007, RO21571182, numită în continuare BELLA BIKE.

1.2. Vă rugăm să citiți acești termeni și condiții cu atenție pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului. Utilizarea acestui site implică acceptarea tacită a termenilor și a condițiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezintă întelegerea (contractul) dintre părți.

1.3. În calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului www.bellabike.ro, SC BELLA BIKE IMPEX SRL își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii și conditiile, precum și pagina cu informații referitoare la Politica de Livrare & Plată & Retur fara o notificare prealabilă. Astfel, vă rugăm să vizitați periodic aceaste pagini pentru a vedea informațiile actuale.

1.4. Termenii şi Condițiile bellabike.ro au în vedere, în primul rând, achiziționarea Produselor prin intermediul platformei www.bellabike.ro, dar se pot aplica, după caz, şi în ceea ce privește cumpărarea unor Produse din magazinele fizice ale Societății.

1.5.  Acceptarea Termenilor și Condițiilor impuse de bellabike.ro este voluntară, dar necesară în scopul plasării comenzii de către Client, reprezentând o formalitate premergătoare încheierii Contractului la Distanță.

1.6. Toate informațiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe bellabike.ro ( imagini statice/dinamice/prezentări multimedia, etc) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate în cadrul bellabike.ro exclusiv cu titlu de prezentare.

1.7. Orice tentativă de fraudă sau orice fraudă (spre exemplu, se alterează conținutul platformei www.bellabike.ro, se încercă afectarea performanțelor serverelor care deservesc platforma www.bellabike.ro, se încearcă deturnarea conținutului livrărilor Produselor către terți, etc) vor fi pedepsite conform prevederilor legale în vigoare.

2. Drepturi de autor:

2.1. Drepturile exclusive asupra Conținutului pus la dispoziție/afișat prin intermediul bellabike.ro de către Vânzător, în special drepturile de autor, numele şi sigla bellabike.ro (marca comercială), elementele grafice ale acestuia, precum și drepturile asupra bazelor de date sunt supuse protecției juridice și sunt proprietatea Vânzătorului sau a furnizorilor/partenerilor săi contractuali. Clientul/Utilizatorul are dreptul să folosească Conținutul de mai sus, dar numai pentru uz personal și exclusiv pentu utilizarea corectă a bellabike.ro.

2.2. Bazele de date, elemente de grafica, sunt proprietatea SC BELLA BIKE IMPEX SRL, sau, dupa caz, a furnizorilor produselor oferite prin intermediul site-ului și sunt protejate de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

2.3. Copierea, stocarea, modificarea parțială sau în întregime a site-ului este strict interzisă și se pedepsește conform legilor în vigoare privind protecția drepturilor de autor. În calitate de utilizator, dumneavoastră sunteți de acord în totalitate cu cele mai sus menționate.

2.4. Utilizarea pe bellabike.ro a oricărui nume de marcă înregistrată, nu constituie reclamă pentru compania respectivă. Societatea nu își asumă responsabilitatea şi nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului platformei www.bellabike.ro.

2.5. Orice continut la care Clientul/Utilizatorul are sau obtine acces prin orice mijloc, se află sub incidența Documentului, în cazul în care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat între bellabike și acesta, și fară nicio garanție implicit sau expres formulată din partea bellabike cu referire la acel Conținut.

2.6. Este interzisă orice utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, în cazul in care acesta există.

3. Sesizari

3.1. În cazul în care observați că am adus atingere în vreun fel asupra drepturilor de autor, produsele recepționate sunt contrafăcute sau încalcă drepturi la marcă, vă rugăm să ne comunicați acest lucru pe adresa de e-mail: info@bellabike.ro. BELLA BIKE va raspunde sesizarii în maxim 2-4 zile lucrătoare.

4. Securitatea datelor personale

4.1. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată si completată, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, informațiile furnizate de dumneavoastră vor fi folosite de BELLA BIKE exclusiv în scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comandă vor fi folosite numai pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, promoții, buletinele informative periodice (doar în masura în care sunteți de acord să primiți acest gen de informații) facturare și pentru livrarea comenzilor etc.

4.2. Nu sunteti obligat să furnizați datele personale, însă refuzul face imposibilă prelucrarea comenzii și derularea livrării produselor. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către echipa BELLA BIKE.

4.3. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. De asemenea, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale și să solicitați stergerea datelor din baza noastră de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa către SC BELLA BIKE IMPEX SRL cu o cerere scrisă, datată și semnată. SC BELLA BIKE IMPEX SRL se obligă să nu facă publice sau să nu vândă bazele de date conținând informații referitoare la datele personale ale clienților săi. În cazul în care se va pune problema utilizarii datelor dumneavoastră în scopul realizării unor campanii, vi se va cere acordul explicit.

4.4. BELLA BIKE nu trimite mesaje nesolicitate clientilor săi. Orice mesaj periodic trimis conține datele noastre de identificare, precum și o procedură validă de renunțare la subscriere.

5. Politica de confidentialitate

5.1. Va invităm să accesați, de asemenea, pagina Politica de confidentialitate care se aplică, vizitei dumneavoastră pe pagina noastră web.

6. Garantia produselor si sesizari cu privire la produse

6.1. Garanția produselor:

Garanția reprezintă orice angajament asumat de Vânzător față de Client/Utilizator prin care acesta se obligă să restituie Clientului/Utilizatorului, fără solicitarea unor costuri suplimentare, prețul plătit, prețul de reparare sau prețul de înlocuire a produsului, dacă acesta nu corespunde condițiilor enunțate în bellabike.ro sau în declarația de conformitate a Produsului.     

Cauze de pierdere a garanției:

 • avarii/deteriorări mecanice ale Produsului, expunere excesivă la radiații solare a Produsului sau modificări fizice neautorizate ale acestuia;
 • defectarea Produsului, ocazionată de nerespectarea instrucțiunilor de utilizare, întreținere, transport, manipulare şi instalare ale acestuia, prevăzute în manualul de utilizare;
 • deteriorarea mecanică provocată prin lovirea Produsului sau deteriorarea marcajului cu modelul şi seria acestuia;
 • inundarea, incendierea, expunerea la soare sau la descărcări electrice a Produsului, modificări sau instalări necorespunzătoare, intervenții neautorizate;
 • distrugerea circuitelor interne ale produsului, generate de șocurile rezultate în urma manipulării necorespunzătoare a acestuia.

6.2. Reclamaţii cu privire la Produse:

6.2.1. Imaginile Produselor din bellabike.ro au doar un caracter ilustrativ şi nu constituie o prezentare obligatorie a proprietăţii Produselor (i.e. ambalajul poate diferi, în funcţie de modificările operate de producător sau distribuitor).

6.2.2. Vânzătorul este obligat să livreze Clientului/Utilizatorului Produse fără defecte şi care sunt în conformitate cu Contractul la Distanţă.

6.2.3. Reclamația poate fi depusă de către Client/Utilizator pe adresa de e-mail: info@bellabike.ro.

Toate produsele comercializate pe site-ul www.bellabike.ro beneficiază de garanția legală de conformitate, care este de 24 luni în cazul produselor de folosință îndelungată.

7. Obligatiile de inregistrare ale utilizatorului

În vederea utilizării serviciului, sunteți de acord să furnizați informații adevarate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră.

8. Modalitati si termeni de plata pentru produsele achizitionate prin bellabike.ro

8.1. Acest magazin online este destinat exclusiv livrării de produse către clienți persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, numai la adrese de pe teritoriul Romaniei. In momentul livrării, o persoana cu varsta de minim 18 ani, reprezentând persoana fizică sau juridică, va semna pentru toate produsele expediate.

8.2. Orice comandă va fi livrată în limita stocului disponibil, cu condiția ca aceasta să fi fost confirmată de către BELLA BIKE. Termenul de livrare a produselor – în aproximativ 24-72 ore din momentul recepționării comenzii prin rețeaua de curierat DRAGON STAR CURIER. Stabilirea curierului cu care se expediază fiecare comandă se face de către SC BELLA BIKE IMPEX SRL. În ziua de duminică nu se fac livrări. În anumite cazuri, în funcție de disponibilitatea produselor, timpul de livrare se poate prelungi cu acordul clientului.

BELLA BIKE pune la dispoziția Clientului, în principiu, următoarele metode de plată:

 1. numerar, în sistem ramburs, plata Preţului fiind efectuată direct la Curier sau in magazin la alegerea optiunii Ridicare personala din magazin, în momentul primirii/ridicării coletului aferent Comenzii plasate de Client/Utilizator;
 2. plata cu carduri de plată prin intermediul serviciilor autorizate, atât în cadrul bellabike.ro, cât şi la ridicarea din magazin  a coletului aferent Comenzii Clientului/Utilizatorului.
 3. plata prin OP / depunere numerar direct in contul BELLA BIKE. Vezi mai multe detalii aici.
 4. plata in rate cu card de cumpărături. Vezi mai multe detalii aici.

Metodele de plată actuale sunt specificate în cadrul bellabike.ro în Coşul de Cumpărături, inainte de a plasa comanda.

8.3. În cazul în care clientul alege să plătească ramburs la primirea/ridicarea coletului, acesta este obligat să efectueze plata la primirea/ridicarea coletului. Refuzul primirii coletului duce la rezoluţiunea Contractului la Distanţă şi descarcă Vânzătorul de obligaţia unei noi livrări a Produsului respectiv.

8.4. Datele cardului de plată al Clientului/Utilizatorului nu vor fi accesibile pentru BELLA BIKE şi nici nu vor fi stocate de către Societate sau de către procesatorul de plăţi, ci doar de către instituţia de autorizare a Tranzacţiei sau de o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului folosit de Client/Utilizator la perfectarea Tranzacţiei, despre a cărei identitate Clientul/Utilizatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

8.5. Prețul (cu TVA), modalitatea de plată şi termenul de plată sunt specificate în comandă. Vânzătorul va emite către client o factură fiscală pentru produsele livrate conform comenzii, obligația Clientului/Utilizatorului fiind să precizeze în mod corect şi complet toate informațiile necesare emiterii de către Vânzător a facturii fiscale, în conformitate cu legislația în vigoare.

8.6. Prin trimiterea Comenzii, Clientul/Utilizatorul îşi exprimă acordul să primească facturile fiscale în format fizic, prin trimiterea acestora de către bellabike.ro în colet, alături de produsele comandate.

Dacă optați pentru plata online cu cardul bancar, procesarea datelor de pe cardul dumneavoastră se face prin intermediul NETOPIA mobilPay , iar BELLA BIKE nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul pe care îl dețineți.

9. Modalitati, Costuri si Termeni de livrare pentru Produsele Achizitionate prin bellabike.ro

Livrarea Produselor este disponibilă doar pe teritoriul României.

Vânzătorul oferă Clientului/Utilizatorului următoarele metode de livrare ale Produsului/Produselor:

 1. livrare prin curier,
 2. ridicare personală din magazin

9.1. Pentru comenzile ce depășesc valoarea de 200 Lei, transportul este GRATUIT. In cazul in care valoarea comenzii este mai mică de 200 Lei, se va percepe o taxă de transport de 19 Lei.

9.2. Livrarea se face prin rețeaua de curierat DRAGON STAR CURIER sau DPD CURIER, în 24-72h. Stabilirea curierului cu care se expediază fiecare comandă se face de către BELLA BIKE.

10. Returnarea produselor achizitionate la distanta

10.1. Conform O.U.G. 34/2014, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fară a fi nevoit să justifice decizia de retragere.

10.2. Pentru informații complete privind returnarea unui produs, vă rugăm să consultați pagina Livrare & Plata & Retur.

11. Conciliere

În cazul în care aveți o nemulțumire în legatură cu produsele sau serviciile oferite de BELLA BIKE, vă rugăm să ne adresați un e-mail pe adresa: info@bellabike.ro. Orice conflict apărut între clienți și companie se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă, prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care conflictul nu s-a soluționat pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române, conform legislației în vigoare.

12. Alti Termeni

12.1. Acești termeni și conditii reprezintă întregul acord dintre dumneavoastră și BELLA BIKE pentru utilizarea acestui site.

12.2. BELLA BIKE verifică periodic exactitatea informațiilor de pe site, dar nu oferă nicio garanție, expresă sau implicită, statutară sau de altă natură, privind conținutul și disponibilitatea site-ului.

12.3. În cazul unei erori umane prin care prețul unui produs a fost introdus greșit în magazinul nostru online, nu suntem obligați să furnizăm respectivul produs la prețul greșit și vă vom comunica acest lucru înainte de a livra comanda. În această situație, vă vom transmite noul preț al produsului, iar dumneavoastră veți decide dacă doriți să faceți achiziția la prețul corect.

12.4. Fotografiile produselor afișate pe site au caracter informativ și acestea pot conține accesorii neincluse în pachete, iar prețul sau unele specificații pot fi modificate de către producător fară preaviz sau pot exista erori de operare.